vrijdag 4 juli 2014

Luxe bloemkoolsoep van Gordon Ramsey




Het is dat ik echte saffraan van mijn zus cadeau heb gekregen, anders was deze soep niet zo verfijnd geweest. Zij heeft het geluk tussen wijn- en olijfboeren te wonen en een saffraankweker.

Ingrediënten:
5 dl kippen- of groentebouillon
5 dl melk
2 snufjes saffraan
1 bloemkool in roosjes verdeeld
25 gr boter
2 el gehakte peterselie
olijfolie extra vergine
zout en peper

Bereiding:

  1. Breng in een grote pan de bouillon, de melk, een snuf saffraan en een grote snuf zout aan de kook.
  2. Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat ze 5 à 8 minuten zachtjes koken tot ze net zacht zijn.
  3. Haal een kwart van de bloemkoolroosjes uit de pan en zet apart.
  4. Giet de bouillon in een kom of pan.
  5. Mix de rest van de bloemkool fijn met een staafmixer of in de keukenmachine en giet er beetje bij beetje de bouillon bij tot de gewenste soepdikte.
  6. Voeg nog een snuf saffraan toe en verwarm de soep op zacht vuur en maak op smaak af met peper en zout.
  7. Smelt de boter in een koekenpan en bak de apart gezette bloemkoolroosjes in enkele minuten rondom goudbruin.
  8. Voeg de helft van de peterselie toe en schud de pan heen en weer tot de peterselie krokant is.
  9. Dresseer de bloemkoolroosjes in het midden van 4 borden en schenk de soep er rondom heen.
  10. Giet er een sliertje olijfolie over, bestrooi met de rest van de peterselie en geef er een draai van de pepermolen boven.




Geen opmerkingen: