Warme linzen met speklapjes |
Linzensalade met gegrilde zwaarvis |
Nou, eigenlijk is het recept van Gordon Ramsay uit ´Gezond met Ramsay´ met lamslendelapjes, maar ik heb ze deze keer met speklapjes gemaakt.
Ingrediënten :
4 dikke lamslendenlappen à ca. 220 g (of speklapjes)
enkele takjes tijm
enkele takjes rozemarijn
1 theelepel korianderzaad, licht gekneusd
1 theelepel zwarte peperkorrels, licht gekneusd
1 eetlepel olijfolie
voor de linzen en sperziebonen
250 g puy-linzen
enkele takjes tijm
enkele takjes rozemarijn
½ bol knoflook, horizontaal in tweeën
800 ml kippenbouillon
300 g sperziebonen
scheutje balsamicoazijn
Voorbereiden :
Leg het vlees in een kom en voeg de kruiden,
het korianderzaad, de peperkorrels en de olijfolie toe. Laat minstens een paar
uur, en bij voorkeur een nacht, marineren.
Bereiden :
- Doe de linzen met de kruiden en knoflook in een pan en giet de bouillon erbij. Breng aan de kook draai het vuur laag en kook de linzen in 15-20 minuten gaar. Giet ze af maar bewaar de bouillon; gooi de knoflook en kruiden weg.
- Blancheer de bonen 3-6 minuten. Giet de bonen af en laat ze schrikken in ijswater. Laat ze uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 190 °C. Bestrooi het vlees met wat zout en schroei het in een hete ovenvaste pan in 2-3 minuten dicht. Bak de andere kant in 2 minuten bruin. Zet de pan 6-8 minuten in de oven: het lamsvlees voelt vrij stevig aan; de speklapjes moeten bruin zijn.
- Giet een groot deel van het vet uit de pan en voeg de linzen en bonen toe. Voeg balsamicoazijn, wat bouillon en peper en zout toe. Schep de groenten op hoog vuur om.
- Schep de linzen en bonen op warme borden. Leg de plakken vlees op de groenten.
De volgende dag de rest van de linzen aangemaakt met een vinaigrette en de salade gegeten met gegrilde zwaardvis en olijfolie-peterselie-knoflookdressing.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten