maandag 13 oktober 2014

Walnotenpesto uit Genua


De pesto alla Genovese kennen we allemaal, maar de salsa di noce, die uit dezelfde streek komt, Ligurië, is veel minder bekend. De walnotenpesto is perfect voor de 'pansotti alla genovese', een soort grote ravioli gevuld met kruiden en groenten van het seizoen, maar is ook voortreffelijk bij tortellini, fettuccine en gnocchi van kastanjemeel.


Ingrediënten:
300 gr walnoten (gepeld is het ongeveer 150 gr)
3 à 4 teentjes knoflook, even geblancheerd
olijfolie extravergine
water
50-70 gr geraspte Parmezaanse kaas
slagroom



Bereiding:

  1. Kraak de noten. Doe in een keukenmachine/hakmolen de gepelde walnoten en de geblancheerde knoflooktenen. Start de keukenmachine en voeg beetje bij beetje de olijfolie toe.
  2. Doe het mengsel over in een schaaltje, voeg een beetje water toe en de geraspte Parmezaanse kaas.
  3. Voeg naar smaak een beetje slagroom toe voor een romiger saus.
Recept I sapori di casa


Geen opmerkingen: