dinsdag 14 oktober 2014

Wortel-appelsoep


Ingrediënten voor 2 personen:
500 gr wortels
200 gr appels
180 gr uien
10 gr gember
1 el gedroogde oregano
1/2 tl gedroogd pepertje
2 el olijfolie
zeezout
geraspte nootmuskaat
1,2 l water

Bereiding:

  1. Snij de wortels en de gember in dunne plakjes, de ui in schijven en de appel in stukjes.
  2. Giet het water in de pan en doe er vervolgens de oregano, fijngemaakt gedroogd pepertje, wortel, ui en de gember bij.
  3. Doe de deksel op de pan en breng het water aan de kook. Laat 5 minuten koken.
  4. Doe de appel erbij en kook tot de ingrediënten zacht zijn.
  5. Breng op smaak met zout, de nootmuskaat en maak alles met de staafmixer fijn.
  6. Serveer de soep met een sliertje olijfolie en oregano en fijngemaakte gedroogd pepertje naar smaak.


De soep viel niet tegen.
Recept van Il pranzo di Babette:  Zuppa di carote e mele.

Geen opmerkingen: