Ingrediënten voor 2 personen:
500 gr wortels
200 gr appels
180 gr uien
10 gr gember
1 el gedroogde oregano
1/2 tl gedroogd pepertje
2 el olijfolie
zeezout
geraspte nootmuskaat
1,2 l water
Bereiding:
- Snij de wortels en de gember in dunne plakjes, de ui in schijven en de appel in stukjes.
- Giet het water in de pan en doe er vervolgens de oregano, fijngemaakt gedroogd pepertje, wortel, ui en de gember bij.
- Doe de deksel op de pan en breng het water aan de kook. Laat 5 minuten koken.
- Doe de appel erbij en kook tot de ingrediënten zacht zijn.
- Breng op smaak met zout, de nootmuskaat en maak alles met de staafmixer fijn.
- Serveer de soep met een sliertje olijfolie en oregano en fijngemaakte gedroogd pepertje naar smaak.
De soep viel niet tegen.
Recept van Il pranzo di Babette: Zuppa di carote e mele.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten