Ja, ik weet het, heel flauw. En zo worst case was het echt niet. Tegenwoordig valt boerenkool - kale in het Engels - onder power food, dus is het eigenlijk best wel een good case scenario.
Ingrediënten voor 2 personen als hoofdgerecht:
300 gr gesneden boerenkool
1 ui
Stukje chorizoworst, zo’n 100 gram, in kleine blokjes
120 gram gorgonzola
150 gram geraspte emmental (of gruyère, of Hollandse kaas)
zwarte peper uit de molen
Bereiding:
- Bak blokjes chorizo zachtjes uit.
- Fruit in het chorizovet een grote grof gesnipperde ui en schep daar de boerenkool door. Voeg een scheutje water toe en smoor de boerenkool in zo'n 10 minuten zachter.
- Leg een laagje boerenkool met de chorizo in een lage ovenschaal en verdeel daar een deel van de stukjes gorgonzola en wat geraspte kaas over. Herhaal de handelingen tot alle ingrediënten op zijn, maar eindig met de kaas.
- Besprenkel de bovenste laag ruimhartig met olijfolie Bak de schotel in een voorverwarmde oven van 200 °C in 25-30 minuten goudbruin. Leg er eventueel halverwege aluminiumfolie over als het te bruin wordt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten