Ribkarbonade in hazelnootkorstje |
Dit recept is van Giulia Scarpaleggia uit Toscane, of eigenlijk van haar moeder, nee van haar oma. Het zit zo: Giulia woonde op het platteland van Toscane, ver van alles. Wanneer er een vriendinnetje mee-at, en dat was al een hele organisatie met de schoolbus en zo, kregen ze van de mamma of de nonna verwen-eten: een gebakken lapje varkensvlees in een hazelnootkorstje met gebakken frietjes. Andere dagen aten ze nooit gebakken eten, alleen gekookt. Nu, na haar studies Latijn en Grieks - ze wilde architect worden - maar ze studeerde communicatie en vond daar werk in, merkte ze dat de zakelijke wereld haar niet gelukkig maakte. Eindelijk vond ze haar draai: koken. Nu is ze een freelance foodwriter en geeft ze kookcursussen aan buitenlanders: http://it.julskitchen.com/corsi-di-cucina
Ze is getrouwd met een Engelsman en spreekt vloeiend Engels.
Ingrediënten:
varkensschnitzel of karbonade
peper en zout
eventueel jonge kaas om te vullen
ei
gemalen hazelnoten (of hazelnotenmeel)*
olijfolie
Bereiding:
Ik nam ribkarbonades. Ik sneed ze open als een boek en deed er wat geraspte kaas tussen.
- Bestrooi het vlees met peper en zout.
- Haal het vlees door een losgeklopt ei
- en vervolgens door de gemalen hazelnoten.
- Bak het vlees op middelhoog vuur in olijfolie tot het een goudbruin korstje heeft.
* Het loopt nu tegen de kerst. Bij de Duitse supermarkten - Aldi en Lidl - is dan meestal voordelig amandel- en hazelnootmeel te koop.
Het was lekker en nog koolhydraatarm ook.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten