Sardines, ik eet ze meestal in de zomer. Maar ze lagen op de markt en sommige stonden stijf rechtop. Nu kom ik net uit Sicilië, en daar heb ik geleerd dat de vissen stijf moet staan, dan zijn ze vers. De slimmerds daar in Sicilië stoppen er soms stiekem stokjes in om ze vers te doen lijken.
Ingrediënten:
1 kg sardines
1 glaasje olijfolie
3 el witte wijnazijn
3 teentjes knoflook
1 bosje basilicum
1 stengel bleekselderij met de blaadjes
4 grote rijpe tomaten
1 bosje peterselie
oregano
zout en peper
Bereiding:
- Ontvel de tomaten en haal het binnenste weg. Snijd de tomaten in piepkleine stukjes.
- Stamp in een vijzel de knoflook met zout fijn.
- Doe er de stukjes tomaat bij en wrijf ze een beetje fijn met de stamper.
- Doe alles over in een schaaltje en meng met de olie, de kruiden en zout en peper.
- Maak de sardines schoon en was ze.
- Bestrooi ze met zout en grill ze in een gloeiendhete grillpan.
- Leg ze vervolgens in een schaal en meng ze met de dressing.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten