zaterdag 13 december 2014

Rustieke champignontaart met roquefortcrème


Op de  foto ziet hij er niet zo mooi uit, de volgende keer beter, want ik ga de taart beslist nog eens maken. Hij is machtig maar lekker.

Ingrediënten
deeg voor hartige taart, eventueel een kant en klare rol
(ik maakte deeg van speltmeel met olijfolie en water van het recept dat hier staat)
300 gr champignons
75 gr  roomkaas
2 dl slagroom
100 gr roquefort + 30 gr.
ietsje zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°.
  1. Maak het deeg en leg in de koelkast tot gebruik. 
  2. Prak in een schaal de 100 gr roquefort met de roomkaas, voeg de slagroom toe en mix met de staafmixer. Heel klein beetje zout i.v.m. de roquefort.
  3. Rol het deeg heel dun uit.
  4. Smeer de crème over de deegbodem, maar laat de rand vrij. Verdeel de in dunne plakjes gesneden champignons over de bodem. Vouw de rand losjes over de vulling. Bestrijk de rand met wat melk.
  5. Verkruimel er de resterende roquefort over, plaats de taart in de oven op natgemaakt bakpapier en bak de taart in 20 à 25 minuten goudbruin.
  6. Serveer met een salade.


Recept van mamina.

Geen opmerkingen: