zaterdag 7 februari 2015

Oeufs en meurette, gepocheerd ei in rode wijnsaus



Ingrediënten:
spekjes
1 ei p.p.
rode wijn
rode wijnazijn
brood
boter

Bereiding:

  1. Bak de spekjes uit en voeg de sjalottensaus toe.
  2. Steek ronde vorm uit het brood en bak de sneedjes aan beide kanten in wat roomboter.
  3. Verhit het water met de wijn (3/4 water en 1/4 wijn) met een scheutje azijn tot het borrelt. Breek het ei in een zeefje en laat het waterige deel uitlekken. (deze truc met het zeefje was ik helaas vergeten, anders had het ei er mooier uitgezien). Maak een kolkje en giet het ei er voorzichtig in. Het water mag niet meer borrelen. Haal het ei er na 3 minuten met een schuimspaan uit.
  4. Leg het brood op een bordje, schep daarover de sjalotten-speksaus en leg het gepocheerde ei erop. Eventueel nog decoreren met uitgebakken ontbijtspek,


Geen opmerkingen: