Dit is een schotel uit de feestelijke Chinese maaltijd.
Snel te maken gerechten, als je eerst alles hebt klaargezet.
Ingrediënten:
550 gr Chinese kool
1 lente-ui
stukje rode peper
1 el zonnebloemolie
1/2 koffielepel aardappelmeel of maizena
2 lepels rijstazijn
2 el water
1 koffielepel suiker
enkele druppels sesamolie
zout
Voorbereiding:
- Gebruik voor dit recept alleen het onderste, het harde deel van de kool. Snij de kool in schuine repen.
- Meng de maizena, de azijn en het water in een schaaltje. Zet apart.
- Snij de bosui en de peper in schuine reepjes.
- Zet de wok op hoog vuur, verhit de olie en roerbak snel de kool gedurende 1 minuut, voeg de ui, de rode peper en het zout toe.
- Voeg het maizena-azijn en water mengsel toe. Meng goed.
- Wanneer de saus gebonden is (na zo'n 30 seconden), haal de wok van het vuur, voeg de suiker en de sesamolie toe.
Recept van Recettes d'une Chinoise
Geen opmerkingen:
Een reactie posten