donderdag 19 november 2015

Salade van cavolo nero (of boerenkool) met Caesar dressing



Van de cavolo nero soep van Jamie van eergisteren was nog wat rauw gesneden kool over. Op de verpakking (AH) staat een leuk recept van deze palmkool met een caesar-ish dressing die er goed bij past.

Ingrediënten voor 3 à 4 personen:
1 zak cavolo nero (400 gr) 
4-6 ansjovisfilets
2 el citroensap
1 tl worcestershiresaus
2 el mayonaise
50 gr Parmezaanse kaas + extra voor garnering
1 teentje knoflook
2 gekookte eitjes 
1 ciabatta
olijfolie

Bereiding:

  1. Draai mayonaise, ansjovis, knoflook, citroensap, worcestershiresaus en Parmezaanse kaas in de keukenmachine tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en evt. zout.
  2. Verwijder de harde nerven van de cavolo nero en blancheer de bladeren gedurende 1-2 minuten. Goed uit laten lekken.
  3. Snij de ciabatta in stukjes. meng ze met olijfolie, peper en zout en bak ze krokant op 160C.
  4. Vermeng de cavolo nero met de dressing en garneer met eieren, croutons en Parmezaanse kaas.



Geen opmerkingen: