Van de cavolo nero soep van Jamie van eergisteren was nog wat rauw gesneden kool over. Op de verpakking (AH) staat een leuk recept van deze palmkool met een caesar-ish dressing die er goed bij past.
Ingrediënten voor 3 à 4 personen:
1 zak cavolo nero (400 gr)
4-6 ansjovisfilets
2 el citroensap
1 tl worcestershiresaus
2 el mayonaise
50 gr Parmezaanse kaas + extra voor garnering
1 teentje knoflook
2 gekookte eitjes
1 ciabatta
olijfolie
- Draai mayonaise, ansjovis, knoflook, citroensap, worcestershiresaus en Parmezaanse kaas in de keukenmachine tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en evt. zout.
- Verwijder de harde nerven van de cavolo nero en blancheer de bladeren gedurende 1-2 minuten. Goed uit laten lekken.
- Snij de ciabatta in stukjes. meng ze met olijfolie, peper en zout en bak ze krokant op 160C.
- Vermeng de cavolo nero met de dressing en garneer met eieren, croutons en Parmezaanse kaas.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten