zondag 8 januari 2017

Gerookte forel, aardappel en kerstomaten salade



Een aardappelsalade met een luxe uitstraling door toevoeging van de gerookte forel.

Ingrediënten:
6 aardappelen
60 ml olijfolie
2 el witte wijnazijn
2 tl Dijon mosterd
2 el dille
250 gr kerstomaatjes, gehalveerd
60 gr rucola of kiemgroente
2 x 170 gr gerookte forelfilets,in grove stukken gescheurd

Bereiding:

  1. Kook de aardappelen 12-15 minuten in een pan kokend water. Giet af en spoel ze af onder koud water. Pel de aardappelen.
  2. Klop de vinaigrette: doe de olijfolie, azijn en mosterd in een slakom. Snijd de aardappelen in plakjes van 1 cm en leg ze in de kom met de dille en de gehalveerde tomaatjes. Bestrooi met zout en peper en roer alles voorzichtig goed door. 
  3. Serveer op een bord en verdeel er de rucola en stukjes forel over.


Was best lekker.

Recept Delicious Australia


Geen opmerkingen: