zondag 15 januari 2017

Sticky buikspek




Een heel makkelijk en lekker recept van de Dumpling Sisters.

Ingrediënten:
550 gr speklapjes in stukjes van 5 cm gesneden
1 el maizena of aardappelmeel
1 tl gemalen witte peper
1 tl olie
1 el fijngesneden gember
gesneden lente-ui voor de garnering
Voor de sausmix:
2 el hoisin saus
1 tl donkere sojasaus
2 el zoete chilisaus
300 ml water

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180C*

  1. Doe het vlees in een kom en meng er stevig de maizena door, het is meer er door heen kneden.
  2. Verhit de olie in een koeken/hapjespan op middelhoog vuur en bak het vlees een paar minuten aan tot het aan alle kanten goudbruin is. Giet het overtollige vet af.
  3. Voeg de gember, peper en de sausmix toe. Roer door en breng aan de kook.
  4. Zet de pan in de oven als hij ovenproof is. Schenk anders de inhoud over in een diepe ovenvaste schaal. Bak het vlees 45 minuten - 1 uur. Voeg zo nodig warm water toe.
  5. Serveer met rijst en strooi er gesneden lente-ui over.
* Ik maakte het in de oven op 150 graden in 2 uur en het vlees was boterzacht. Voor 2 pers had ik 300 gram biologische speklappen, die waren wat dikker gesneden, en bakte ze in een sauspan met metalen steel.



Klik hier voor de video




1 opmerking:

Clementine zei

Ik heb ook een keer een recept van de zusters klaargemaakt, dat was wel wat ingewikkelder : http://theblogdeclementine.blogspot.fr/2016/06/char-siu-pork-chinois-caramelise-au-miel.html
Ik ga dit recept ook een keer proberen. Makkelijk !