Een heel makkelijk en lekker recept van de Dumpling Sisters.
Ingrediënten:
550 gr speklapjes in stukjes van 5 cm gesneden
1 el maizena of aardappelmeel
1 tl gemalen witte peper
1 tl olie
1 el fijngesneden gember
gesneden lente-ui voor de garnering
Voor de sausmix:
2 el hoisin saus
1 tl donkere sojasaus
2 el zoete chilisaus
300 ml water
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180C*
- Doe het vlees in een kom en meng er stevig de maizena door, het is meer er door heen kneden.
- Verhit de olie in een koeken/hapjespan op middelhoog vuur en bak het vlees een paar minuten aan tot het aan alle kanten goudbruin is. Giet het overtollige vet af.
- Voeg de gember, peper en de sausmix toe. Roer door en breng aan de kook.
- Zet de pan in de oven als hij ovenproof is. Schenk anders de inhoud over in een diepe ovenvaste schaal. Bak het vlees 45 minuten - 1 uur. Voeg zo nodig warm water toe.
- Serveer met rijst en strooi er gesneden lente-ui over.
Klik hier voor de video |
1 opmerking:
Ik heb ook een keer een recept van de zusters klaargemaakt, dat was wel wat ingewikkelder : http://theblogdeclementine.blogspot.fr/2016/06/char-siu-pork-chinois-caramelise-au-miel.html
Ik ga dit recept ook een keer proberen. Makkelijk !
Een reactie posten