Een heel lekkere combinatie, de knolselderij met de zoete appelstukjes en pittige chorizo
Ingrediënten: (4-6 personen)
2 el olijfolie
50 g boter
1 ui, fijngesneden
1 prei, alleen het wit, in ringetjes
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 laurierblaadjes
2-3 el tijmblaadjes, fijngesneden
400 g witte of limabonen, afgespoeld en uitgelekt
1 knolselderij, geschild, in blokjes
750 ml kippenbouillon
1 granny smith-appel, geschild, uitgeboord, in blokjes
10 g fijne kristalsuiker
1 vers chorizoworstje, in plakjes
200 ml slagroom
4 el fijngesneden peterselieblad, om te bestrooien
Bereiding:
- Verhit in een steelpan met dikke bodem 1 el van de olie met 20 g van de boter op laag vuur. Bak hierin de ui en prei al omscheppend in 3-4 min. glazig. Voeg de knoflook, laurier, tijm, bonen, knolselderij en bouillon toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat de soep met de deksel schuin 15-20 min. trekken tot de selderij gaar is. Laat wat afkoelen
- Verhit intussen de resterende 30 g boter in een koekenpan op hoog vuur. Schep de appelblokjes in de pan om met de suiker en laat ze karamelliseren. Schep op een bord en veeg de pan schoon.
- Verhit hierin de resterende olijfolie en bak de chorizo hierin in 2-3 min. knapperig. Schep met een schuimspaan op een vel keukenpapier om uit te lekken en bewaar de olie in de pan.
- Pureer de soep in gedeelten, schenk hem terug in de pan en voeg de room toe. Breng op smaak met zout en peper en laat op matig vuur doorwarmen.
- Garneer met de chorizo, appelblokjes en peterselie en sprenkel er wat chorizo-olie uit de pan over.
Recept van Valli Little van Delicious Australia
Geen opmerkingen:
Een reactie posten