donderdag 7 november 2019

Saucijsjes uit de oven met appels & bramen met mosterd-ahornsiroop


De recepten van Diana Henry zijn altijd eenvoudig te maken en erg lekker. Dit is een recept uit haar boek Simple Suppers.


Ingrediënten:
8 liefst dikke varkenssaucijsjes
2 zure handappels, gehalveerd (met schil en klokhuis)
2 middelgrote uien, in 6-8 parten
Saus:
2 takjes rozemarijn
3½ el ahornsiroop
1½ dijonmosterd
1 el extra vergine olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
zeezout en versgemalen peper
Verder:
150 ml kippenbouillon
125 gr bramen
gepofte aardappels of aardappelpuree voor erbij
Ook nodig: zware vuurvaste braadslee, ondiepe braadpan of een ovenbestendige koekenpan van ca. 30 cm ⌀





Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190℃

  1. Doe de saucijzen, appels, uien en rozemarijn in de braadslee, zo dat de ingrediënten in een enkele laag tegen elkaar aan liggen. Er mag niet te veel ruimte om de ingrediënten heen zien, want anders kookt het braadvocht in en verbrandt het gerecht.
  2. Klop in een kommetje de ahornsiroop, mosterd, olijfolie en knoflook, en schenk dit mengsel in de braadslee. Voeg zout en peper toe en wentel de ingrediënten door de saus zodat alles bedekt is met het siroopmengsel. Braad ze 40-50 minuten en keer de worstjes één keer. Ze moeten donker en glanzend zijn en de appels zacht.
  3. Neem de braadslee of pan uit de oven en zet hem met de bouillon erbij op middelhoog tot hoog vuur. Breng tegen de kook en roer het ahornsiroop-mosterdmengsel met de bouillon tot een gladde saus.
  4. Voeg de bramen toe en warm ze even mee, roer nu niet meer opdat de bramen heel blijven.
  5. Serveer met gepofte aardappels of puree.


Geen opmerkingen: