Alle ingrediënten, inclusief de trofie, de burrata en de verse pesto zijn van de aanbiedingen van Lidl uit de aanbiedingen van deze (Italiaanse) week.
Ingrediënten voor 8 personen:
- 2 grote aardappels
- 250 gr sperziebonen
- 600 gr trofie, of een andere korte, dunne pasta
- 300 gr groene pesto
- 160 gr burrata, in stukken gescheurd
- 20 basilicumblaadjes
- snufje piment d'espelette, of pikant paprikapoeder
Bereiding:
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Kook ze 8 minuten in gezouten, kokend water. Haal ze met de schuimspaan uit de pan en dompel ze meteen onder in ijskoud water.
- Snijd de uiteinden van de sperziebonen. Blancheer ze 4 minuten in het gezouten, kokende water. Giet ze af en dompel ze in ijskoud water.
- Kook de trofie 8 tot 10 minuten (of volgens de verpakking) in gezouten, kokend water in een grote pan. Giet de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht. Doe de pasta terug in de pan en meng met de groene pesto. Voeg indien nodig een beetje kookvocht toe.
- Schep de met pesto omhulde pasta op borden, verdeel de aardappelblokjes en de sperziebonen over de borden. Leg de burrata stukjes erop en strooi de basilicumblaadjes en piment d'Espelette over.
Het smaakte prima.
Recept uit Koken en Genieten.
Kliekje pasta? Paar geklutste eieren erdoor en een omelet bakken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten