Een heerlijke en makkelijke aardbeien spinazie salade met smaken die het spannend maken.
Vinaigrette
1/2 kopje balsamico azijn1/2 kopje olijfolie1 eetlepel Dijon mosterd1 eetlepel honingZout en versgemalen zwarte peper
3/4 kop gebroken of ruw gehakte pecannoten1 1/2 eetlepel bruine suiker1/2 eetlepel boter
300 gr baby spinazie500 gr verse aardbeien, gepeld en in plakjes gesneden150 gr. geitenkaas of feta, verbrokkeld1/3 kleine rode ui, in dunne plakjes gesneden
Bereiding:
Voor de vinaigrette:
Doe de azijn in een kleine sauspan, breng aan de kook op een matig vuur en laat inkoken tot de helft gereduceerd is, ongeveer 3 minuten. Giet in een potje of kom, voeg olijfolie, dijonmosterd en honing toe en klop met een garde, breng op smaak met zout en peper. Verdun zonodig met een beetje water. Zet apart.
Voor de pecannoten:
Doe de pecannoten, bruine suiker en boter in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag en bak op middelhoog vuur, onder voortdurend roeren, tot de suiker begint te smelten en karameliseert, ongeveer 2 - 3 minuten. Leg ze in een enkele laag op een bord om af te koelen.
Voor de salade:
Schep in een slakom de spinazie, aardbeien, de helft van de kaas, rode ui en pecannoten door elkaar. Sprenkel ongeveer 1/3 van de dressing over de salade, leg het op een bord en besprenkel de resterende dressing over de individuele porties en top af met de resterende helft van de feta. Serveer gelijk
Bron: Cooking Classy
Bosbessen, appels of peren zijn een goede optie in plaats van aardbeien.
1 opmerking:
Die salade doet me denken aan de salade die we gegeten hebben in de zomer 2011. Ik geloof dat jij er bij was ? Mijn kleindochters begonnen te huilen omdat ik zo'n gekke salade had gemaakt van spinazie met aardbeien en frambozen : https://theblogdeclementine.blogspot.com/2011/08/salade-de-pousses-depinards-aux-fraises.html
Een reactie posten