Heel lekker, had ik omstreeks 2008 bij dit recept geschreven. Toen had ik dit blog nog niet en nu maakte ik het voor de tweede keer en vind het nog steeds lekker.
Ingrediënten voor 2 personen:
2 zalmfilets van 225 g, zonder graat en overdwars ½ cm diep ingesneden
6-8 kleine bietjes, zachtgekookt en in plakjes
1 klein handje verse marjolein, blaadjes geplukt
olijfolie
balsamicoazijn
2 eetlepels crème fraîche
2 eetlepels mierikswortelcrème
sap van 1 citroen
1 handvol rucola of waterkers
Bereiding:
Leg de zalmfilets op het vel in een pan met anti-aanbaklaag. Druk er zachtjes op met een spatel zodat ze niet opkrullen. Na een minuutje moeten ze licht goudbruin zijn. Keer de filets om, bestrooi ze met zout en leg ze 10 tot 15 minuten onder de gril tot ze net gaar zijn.
Onderwijl kun je de bietjes marineren met de marjolein, een beetje olijfolie, balsamicoazijn en peper en zout. Meng de mierikswortelcrème met de crème fraîche en breng het voorzichtig op smaak met peper en zout en citroensap.
Leg de bietjes samen met de zalm op twee borden, strooi er wat rucola overheen en besprenkel het met mierikswortelsaus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten