Ingrediënten:
2 rijpe handperen1 el citroensap6 el olijfolie75 g gepelde walnoten1/4 tl grof zeezout1 ½ el honing1 tl mosterdzout en versgemalen peper2 el azijn150 gr gemengde salade met andijvie150 gr zachte geitenkaas
Bereiding:
1. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in plakken Besprenkel ze met citroensap om verkleuring te voorkomen.
2. Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpan en bak hierin de walnoten met zeezout in enkele minuten goudbruin
3. Roer in een kom honing, mosterd, zout, peper, azijn en de overige 5 el olijfolie tot een gladde dressing.
4. Meng de dressing met de plakken peer voorzichtig door de slamelange
5. Verdeel de salade over 4 borden. Verkruimel de geitenkaas over de salade en garneer de salade met warme walnoten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten