maandag 1 november 2021

Herfstsalade met Peer, Geitenkaas en en warme Walnoten



 Ingrediënten:
2 rijpe handperen
1 el citroensap
6 el olijfolie
75 g gepelde walnoten
1/4 tl grof zeezout
1 ½ el honing
1 tl mosterd
zout en versgemalen peper
2 el azijn
150 gr gemengde salade met andijvie
150 gr zachte geitenkaas

Bereiding:

1. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in plakken Besprenkel ze met citroensap om verkleuring te voorkomen.

2. Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpan en bak hierin de walnoten met zeezout in enkele minuten goudbruin

3. Roer in een kom honing, mosterd, zout, peper, azijn en de overige 5 el olijfolie tot een gladde dressing.

4. Meng de dressing met de plakken peer voorzichtig door de slamelange

5. Verdeel de salade over 4 borden. Verkruimel de geitenkaas over de salade en garneer de salade met warme walnoten.


Geen opmerkingen: