Recept van chef-kok London Loy. Hij maakt dit met eigengemaakte masala kruiden, maar ik heb voor het gemak een potje uit de supermarkt genomen.
Ingrediënten:
kipmarinade
1 kilogram kippendijen, in grove blokjes2 sjalotjes, gesnipperd4 knoflooktenen, fijngehakt1 tomaat, in blokjes10 gram bladselderij, fijngehakt3 cm verse gember, fijngehakt (14 gram)1 theelepel kurkuma-poeder1 Spaanse peper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt¼ Madame Jeanette peper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt1 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder
bakken:
2 eetlepels olie1 tomaat in blokjes2 eetlepels palmsuiker (ca. 30 gram)1 theelepel trassi2 eetlepels Masala Roti kruiden (supermarkt bijv. Faja Lobi of Chan's)200 ml groentebouillon300 ml kokosmelkZout, versgemalen peper1 limoen, schil geraspt5 gram bladpeterselie, fijngehakt1 lente-uitje, dun gesneden
Bereiding:
Snijd, hak alle ingrediënten voor de marinade. Meng in een ruime kom alles door elkaar. Dek af met plasticfolie en marineer minimaal 3 uur, maar liefst de hele nacht, in de koelkast.
Laat de kip voor gebruik ca. 25 minuten op kamertemperatuur komen.
Snijd, hak alle ingrediënten voor de marinade. Meng in een ruime kom alles door elkaar. Dek af met plasticfolie en marineer minimaal 3 uur, maar liefst de hele nacht, in de koelkast.
Laat de kip voor gebruik ca. 25 minuten op kamertemperatuur komen.
- Verhit de olie in een grote braadpan. Bak op middelhoog vuur de rest van de tomatenblokjes, palmsuiker, trassi en Masala-kruiden even kort aan.
- Voeg de kippendijen met de marinade toe en bak de kip rondom goudbruin.
- Voeg de groentebouillon en de kokosmelk toe en breng tegen de kook aan.
- Zet het vuur laag en laat de kip ca. 25 minuten sudderen zonder deksel op de pan (het geheel is wat vochtig en dit mag best een beetje inkoken).
- Breng op smaak met zout, peper en limoenrasp. Garneer met peterselie en lente-uitjes.
Lekker met rijst of naanbrood
Recept uit:
Kookboek met de persoonlijke receptenverzameling (een mix van Surinaams, Nederlands en Aziatisch) van chef-kok London Loy. Hij werkte bij La Rive in het Amstel Hotel. Onder de naam chef Sri Anders postte hij kookfilmpjes op YouTube, maar werd vooral bekend door z’n tv-optredens bij 24-Kitchen, Topchef Academy, Koffietijd en Dance, Dance, Dance waar hij een koppel vormde met Miljuschka Witzenhausen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten