Nigella Lawson:
'Als je aan het eind van een dinertje kaas wilt eten, dan is dit de manier waarop je dat zou moeten doen"
Ingrediënten voor 2 personen:
2 eetlepels olijfolie
2 peren, ongeschild en met klokhuis
3 Eetlepels Marsala
2 Eetlepels honing
50g halve walnoten
500g rijpe gorgonzola in perfecte conditie (de kaas mag nooit de binnenkant van je koelkast gezien hebben)
Bereiding:
Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de peren in achten, laat de schil en het klokhuis zitten.
Bak de peren 3-4 minuten aan elke kant, of tot ze zacht zijn.
Klop ondertussen de Marsala en honing samen in een kopje of kleine kom. Voeg het Marsala-mengsel toe aan de peren en laat borrelen en stroperig worden.
Leg de peren op een grote serveerschaal en bewaar het stroperige mengsel in de pan.
Voeg de walnoten toe aan dezelfde pan en roerbak ze ongeveer een minuut, of tot ze iets donkerder en plakkerig zijn.
Schep de walnoten op een serveerschaal, samen met de resterende pan-sappen en leg de gorgonzola op erbij.
Uit Nigela Express
Geen opmerkingen:
Een reactie posten