vrijdag 12 augustus 2022

Vietnamese Tomatensalade


Heel lekkere salade met en heel makkelijke dressing: gelijke delen (¼ cup = 4 eetlepels = 60 ml) limoensap, suiker en vissaus.

Ingrediënten 4 - 6 porties

  • ¼ cup suiker
  • ¼ cup vissaus  
  •  ¼ cup vers limoensap
  • 1 kleine venkelknol, in dunne plakjes gesneden
  • 1 kleine komkommer, in de lengte gehalveerd, in halve maantjes gesneden
  • 1 groene paprika, zaadlijsten en ribben verwijderd, in plakjes gesneden
  • 1½ kleine sjalot, in dunne plakjes gesneden
  • 700 gram. gemengde tomaten, gehalveerd indien klein, in partjes gesneden indien groot
  • 1/3 cup grof gehakte gemengde zachte kruiden (zoals dille, koriander en/of Thaise basilicum)
  • Versgemalen zwarte peper
  • 1/3 cup fijngehakte gezouten, droog geroosterde pinda's
  • 1/2 cup in de winkel gekochte gebakken uitjes
Bereiding:

Stap 1

Doe de suiker, vissaus, limoensap en 1 eetlepel water in een potje. Dek af en schud de dressing krachtig tot alles is gmengd en de suiker is opgelost.

Stap 2

Doe de venkel, komkommer, paprika, verse sjalot, tomaten en kruiden in een grote kom; breng royaal op smaak met zwarte peper. Besprenkel de salade met een halve cup dressing en schep alles goed (met de handen) door elkaar. Proef en voeg meer dressing toe indien gewenst.

Stap 3

Schep de salade op een schaal en werk af met pinda's en gebakken uitjes.

Was lekker.

Recept van Bon Appétit.




2 opmerkingen:

Clementine zei

Ik ga hem morgen maken. Vandaag vietnamese vis.

Clementine zei

Vandaag gemaakt. Lekker hoor ! Ik heb nog over. Hoop dat het goed blijft tot morgen, want vanavond ga ik eten in een restaurant.