donderdag 8 september 2022

Tacos Norteños






Ingrediënten voor 16 tacos
  • 1 kg bavette of longhaas
  • 200 gram bacon, dun gesneden in  stukjes van een halve centimeter
  • Zout en versgemalen peper
  • 2 eetlepels olijfolie 
  • 2 grote uien, in dunne plakjes gesneden
  • 10 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
  • 4 serrano chilipepers of jalapeños, in dunne plakjes gesneden
  • 4  tomaten, in stukjes van een halve centimeter gesneden
  • ½ kopje gehakte koriander, plus blaadjes om te serveren
  • 100 gram, grof geraspte (Monterey Jack-) kaas  (ongeveer 1 kopje)*
  • partjes limoen (om te serveren)
  • 16 maistortillas


Bereiding:

Kruid het vlees met zout en peper. Laat 1 uur onafgedekt op kamertemperatuur staan.

Bak de stukjes bacon en zet apart. Bewaar het spekvet.

Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Grill het vlees mooi bruin en een thermometer een temperatuur van 120° aangeeft voor medium-rare, ongeveer 5 minuten per kant. Leg het vlees op een snijplank en laat 10 minuten rusten voordat u hem tegen de draad in snijdt.

Verwarm de ovengrill voor. 

Verhit het spekvet in de koekenpan op middelhoog vuur en voeg uien en knoflook toe; breng op smaak met zout en peper. Bak, onder regelmatig roeren, tot ze net zacht beginnen te worden, ongeveer 5 minuten. 

Voeg de chilipepers toe en bak, onder regelmatig roeren, tot de chilipepers zacht en de uien goudbruin zijn, ongeveer 5 minuten. 

Voeg tomaten toe en kook tot de tomaten heel zacht zijn en de saus dik is, zoals ragout, 10-15 minuten. Meng het vlees met het vleessap, bacon en de gehakte koriander erdoor en bak tot het vlees door en door verhit is, ongeveer 1 minuut; breng op smaak met zout en peper. Strooi de kaas erover, zet de pan onder de grill tot de kaas gesmolten is en bruin begint te worden, ongeveer 1 minuut.

Schep de vulling in warme tortilla's en werk af met korianderblaadjes. Serveer met partjes limoen om erover uit te knijpen.

* Ik gebruikte geraspte Mexicaanse kaasmix (Sligro)

De bacon heb ik weggelaten.

lekker hoor!

Recept Bon Appétit



Geen opmerkingen: