- 1 kg bavette of longhaas
- 200 gram bacon, dun gesneden in stukjes van een halve centimeter
- Zout en versgemalen peper
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 grote uien, in dunne plakjes gesneden
- 10 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
- 4 serrano chilipepers of jalapeños, in dunne plakjes gesneden
- 4 tomaten, in stukjes van een halve centimeter gesneden
- ½ kopje gehakte koriander, plus blaadjes om te serveren
- 100 gram, grof geraspte (Monterey Jack-) kaas (ongeveer 1 kopje)*
- partjes limoen (om te serveren)
- 16 maistortillas
Bereiding:
Bak de stukjes bacon en zet apart. Bewaar het spekvet.
Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Grill het vlees mooi bruin en een thermometer een temperatuur van 120° aangeeft voor medium-rare, ongeveer 5 minuten per kant. Leg het vlees op een snijplank en laat 10 minuten rusten voordat u hem tegen de draad in snijdt.
Verwarm de ovengrill voor.
Verhit het spekvet in de koekenpan op middelhoog vuur en voeg uien en knoflook toe; breng op smaak met zout en peper. Bak, onder regelmatig roeren, tot ze net zacht beginnen te worden, ongeveer 5 minuten.
Voeg de chilipepers toe en bak, onder regelmatig roeren, tot de chilipepers zacht en de uien goudbruin zijn, ongeveer 5 minuten.
Voeg tomaten toe en kook tot de tomaten heel zacht zijn en de saus dik is, zoals ragout, 10-15 minuten. Meng het vlees met het vleessap, bacon en de gehakte koriander erdoor en bak tot het vlees door en door verhit is, ongeveer 1 minuut; breng op smaak met zout en peper. Strooi de kaas erover, zet de pan onder de grill tot de kaas gesmolten is en bruin begint te worden, ongeveer 1 minuut.
Schep de vulling in warme tortilla's en werk af met korianderblaadjes. Serveer met partjes limoen om erover uit te knijpen.
* Ik gebruikte geraspte Mexicaanse kaasmix (Sligro)
De bacon heb ik weggelaten.
lekker hoor!
Recept Bon Appétit
Geen opmerkingen:
Een reactie posten