Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 gr kipfilet
- 5 el olie
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl gedroogde oregano
- zout en peper
- 2 sinaasappels
- 2 el honing
- 3 stronkjes witlof
- 2 (rode) uien
- 50 gr walnoten
Voor erbij:
- 1/2 stokbrood
- 2 teentjes knoflook
- 5 takjes oregano
Bereiding:
- Snijd de kipfilet in blokjes. Meng 2 el olie, paprikapoeder gedroogde oregano, zut en peper erdoorheen.
- Schil de sinaasappels, verwijder al het wit. Snijd de partjes uit het vlies en vang het sap op. Klop het sap, de honing, zout, peper en 2 el olie door elkaar. Maak de witlof schoon en snijd hem in reepjes. Pel de uien en snijd ze in ringen.
- Rooster de walnoten in een droge koekenpan en neem ze eruit. Bak de kip met de marinade in ca. 5 minuten goudbruin en gaar in de hete pan. Snijd het stokbrood in dunne plakjes. Pel de knoflook en pers hem. Bestrijk het brood ermee. Verhit 1 el olie. Bak er het brood 1-2 minuten per zijde in. Was de oregano en neem de blaadjes van de takjes.
- Meng de sinaasappel, de witlof en de uienringen met de sinaasappeldressing. Serveer alles samen. Bestrooi met walnoten en oregano.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten