zaterdag 4 februari 2023

Zoete aardappel met krokante Kikkererwten uit de heteluchtfriteuse en dressing

 


Ik heb een kleine heteluchtfriteuse van de Lidl. Deze gebruik ik zelden voor een complete maaltijd. Wel vind ik hem handig om een gebakken visje, een (saucijzen-)broodje of een restje op te warmen waarvoor je anders de oven zou gebruiken. Met de heteluchtfriteuse hoef je niet voor te verwarmen en het gaat sneller. Dus zuiniger in energie.

Dit is een uitzondering; een hartstikke handig en snel receptje waarbij geen hak en snijwerk aan te pas komen, de airfryer doet het werk en de gepofte zoete aardappel staat in 25 minuten op tafel. Overgebleven kikkererwten zijn ook lekker als knabbeltje, vooral als je pimentón de la Vera gebruikt.

Het recept voor gepofte zoete aardappel met krokante kikkererwten  en yoghurtdressing is een creatie vam de Belgische Sophie Dumont in samenwerking met Philips voor de Airfryer.

Ingrediënten:

  • ongeschilde zoete aardappel
  • olijfolie
  • peper en zout
  • knoflookpoeder
  • blikje kikkererwten
  • paprikapoeder (mag ook gerookt zijn) 
  • olijfolie

Voor de dressing :

  • yoghurt
  • geraspte kaas
  • Mosterd
  • citroensap
  • Peper en zout

Voor de garnituur:

  • sla-uitje fijngesneden of bieslook

Bereiding:

  • Snij de zoete aardappel door de helft en smeer in met olijfolie, kruid met peper en zout.
  • Besprenkel de kikkererwten met olijfolie en paprikapoeder.
  • Voeg alles samen in de hetelucht friteuse en bak 25 minuten op 200°
  • Meng de yoghurt met de mosterd.
  • Rasp de kaas erover en besprenkel met het citroensap, peper en zout.
  • Schep de gepofte zoete aardappel en kikkererwten op een bord en schep de dressing erover.
  • Werk af met fijn gesneden ui of bieslook. 


Recept Sophie Dumont





Geen opmerkingen: