zondag 21 oktober 2012

Chinese tuinbonen met ham en garnalen


Ingrediënten:
250 gram jonge tuinbonen (750 gr met schil) of diepvries
4 champignons
8 rauwe Chinese garnalen
1 dun plkje gekookte ham
1 eiwit
4 el kippenbouillon
Pale medium sherry of Chinese kookwijn
olie
maizena
suiker
vetsin (naar keuze)
zout

Bereiding:
  1. Was of ontdooi de bonen.
  2. Ontdooi de garnalen, pel ze en verwijder het darmkanaal.
  3. Klop het eiwit los met 1/2 tl zout en 1/2 tl maizena. meng dit door de garnalen en laat 15 minuten staan.
  4. Snijd de ham in kleine stukjes.
  5. Wrijf de champignons schoon, verwijder het uiteinde van de steel en snijd de kapjes in dunne plakjes.
  6. Maak een sausje van 1/2 tl maizena. 4 el bouillon, 1 tl sherry, 1/2 tl suiker, snufje zout en snufje vetsin.
  7. Verhit op hoog vuur de wok, verhit hierin vervolgens 2 el olie. Roerbak de tuinbonen op matig vuur tot ze helder groen worden (diepvries 2 minuten, verse 5 minuten).
  8. Voeg garnalen toe en roerbak op hoog vuur tot ze verkleuren.
  9. Voeg champignons toe en roerbak tot ze verkleuren.
  10. Voeg het sausje toe en breng aan de kook.
  11. Roer tot slot de ham door en serveer.


Uit: Het Chinese kookboek deel 3





Geen opmerkingen: