donderdag 4 oktober 2012

Kalfsschnitzel met paddenstoelen en koffie

Kalfsschnitzel met cantharellen en koffie


Malse schnitzels door ze niet aan te bakken, maar ze in de koude koekenpan en koude boter te leggen en daarna pas op het vuur te zetten.

Ingrediënten:
4 kalfsschnitzels à 100 gr.
100 gr morieljes of cantharellen
100 ml slagroom
60 gr boter
40 gr amandelschaafsel
1/2 kopje sterke koffie
koffiebonen
groentebouillon
jonge spinazie
zout

Bereiding:
  1. Maak de paddenstoelen schoon. 
  2. Leg de kalfsschnitzels met de boter in een koekenpan. Zet dan! de pan op het vuur en bak de schnitzels ca. 3 minuten tot ze kleur krijgen. 
  3. Draai ze om en voeg wat zout en de paddenstoelen toe. Bak het geheel ca. 3 minuten verder.
  4. Blus af met de koffie, roer door en zet het vuur uit.
  5. Neem de kalfsschnitzels uit de pan en leg ze apart.
  6. Voeg de slagroom en een juslepel bouillon bij het bakvocht en laat het sausje al roerend wat indikken.
  7. Snijd elke schnitzel in 3 stukken en leg ze op de borden met de paddenstoelen ertussen.
  8. Serveer met een beetje spinazie, de geroosterde amandelen, enkele gekneusde koffiebonen en het sausje.
Recept uit la Cucina Italiana: Vitello e spugnole




Geen opmerkingen: