maandag 1 oktober 2012

Italiaanse kaaskoek


Dit hapje, voor mij vandaag een ontbijt, is gebaseerd op de frico - nee niet uit Friesland, maar uit Friuli-Venezia Giulia. Je hebt zachte frico's met aardappelen en krokante frico's zonder, maar altijd met Montasio kaas uit Friuli. Oorspronkelijk is het een een kaas-, ui- en aardappelkoek die de herders voor onderweg meenemen.
Dit was mijn snelle variatie op de frico senza patate:

Ingrediënten:
Geraspte Grana Padano
Pancetta
Lente-uitje
Olijfolie

Bereiding:
  1. Verhit de olie in een koekenpannetje en strooi er een dikke laag geraspte kaas in.
  2. Knip daarboven de pancetta en de lente-ui in stukjes.
  3. Dek af met nog een laag geraspte kaas.
  4. Als de onderkant bruin is op een bord omdraaien en de andere kant bruin laten worden.
  5. Snij in punten.


Geen opmerkingen: