Bijna geniaal recept van Janneke Philippi.
Ingrediënten voor 2 stuks:
1 handappel, bij voorkeur Elstar, geschild en in schijfjes van 2 mm dik
1 eetlepel honing (of rietsuiker)
een flinke snuf gemalen kaneel
4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
poedersuiker
Bereiding:
Zet het tostiapparaat aan.
- Schep de appel om met honing en kaneel.
- Leg 2 deegplakjes op het werkvlak. Verdeel de appel erover; laat rondom een rand van 1 cm vrij. Maak het randje vochtig met een beetje water, dek af met de andere 2 plakjes deeg en druk de randen stevig vast. Bak de appelwafels in het tostiapparaat in 8 – 10 minuten goudbruin en knapperig.
- Bestrooi met poedersuiker en serveer warm.
Bron: Janneke Vreugdenhil, NRC.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten