vrijdag 16 november 2018

Spareribs met honing-mosterdsaus uit Trentino-Alto Adige (Zuid-Tirol)



Deze Costine di maiale worden niet gemarineerd met de bekende rode barbecuesaus, maar met een mosterd-honing-soja saus.
De varkensribbetjes of spareribs zijn heel populair in Zuid-Tirol. De marinade varieert van huis tot huis en men heeft vaak een eigen 'geheim' ingrediënt om de smaak van de spareribs beter te maken dan andere. De suggestie in dit recept is slechts een basisversie.


Ingrediënten
1 kg varkensribbetjes
2 eetlepels honing
½ eetlepel mosterd
1 eetlepel sojasaus
½ glas bier
zout

Bereiding:
  1. Eerst bereiden we de marinade voor. Doe twee eetlepels honing in een kleine kom. Voeg een beetje water toe om het meer vloeibaar te maken. Voeg dan een halve lepel mosterd toe (kies voor scherp of zoet). Voeg vervolgens een eetlepel sojasaus toe.Meng alles goed door. Op dit punt kunt u alle kruiden en kruiden toevoegen die u wilt. Bijvoorbeeld een klein beetje paprika voor smaak en kleur. Dan ook een takje rozemarijn (of misschien gedroogde). Proef, pas de ingrediënten en het zout naar wens aan.
  2. Kwast de varkensribbetjes in met de saus die je hebt bereid. Smeer ze goed in (gebruik niet alle saus) en laat ze minstens 3 uur in de saus marineren. Bestrijk de ribben van tijd tot tijd met de saus.
  3. Verwarm de oven op 180 graden en leg de ribben in een bakblik. (Als je een barbecue of een houtskoolgrill hebt, bereid dan de grill voor waarop je de ribben direct legt). Gril de spareribs. Voeg aan de kom met het restant van de saus een beetje bier toe en bestrijk de ribbetjes met deze saus telkens als ze dreigen uit te drogen. Het garen duurt het ongeveer 45 minuten, op de  barbecue is de tijd aanzienlijk korter.

Recept uit Il gran consiglo della forchetta (een site met veel regionale Italiaanse recepten).


Geen opmerkingen: