zondag 24 februari 2019

Diots de Savoie met gratin van Boekweitpasta






De worstjes kocht ik bij Lidl tijdens de Franse week en komen uit de Savoie, dit Franse departement grenst aan Zwitserland en Italië en dat merk je in dit regionale recept. Gerookte varkensworstjes en pasta van boekweitmeel met Zwitserse kaas. De pasta, de Crozets de Savoie, kocht ik in Frankrijk.

Ingrediënten voor 4 personen:
8 gerookte worstjes Diots de Savoie
1 el olijfolie
1 klontje boter
2 uien
50 cl witte wijn (uit de Savoie natuurlijk)
600 gr crozets
1 bouillonblokje
200 gr Beaufort of Emmentaler
100 gr slagroom
zout en peper

Bereiding:
  1. De worstjes: Snijd de uien en bak ze in een beetje boter. Haal ze van het vuur zodra ze lichtbruin zijn, schep ze uit de pan.
  2. Bak de worstjes bruin in dezelfde pan en schep er de gebakken uien over. Voeg zout, peper en de wijn toe, laat 35 minuten sudderen. Houd ze warm tot de pasta klaar is. 
  3. Verwarm de oven voor op 200℃.
  4. De pasta: Kook de crozets volgens het voorschrift op de verpakking in water met een bouillonblokje. Giet ze af en doe ze over in een ovenschaal, verdeel ze goed over de bodem. Bestrooi met zout, peper en eventueel nootmuskaat. Giet er de slagroom over. Bedek vervolgens met geraspte of plakken kaas. Zet 20 minuten in de oven.


De pasta was heel lekker, maar het niet bepaald een slank recept.

De worstjes zijn ook lekker in de bruinebonensoep, met (broodje) zuurkool en in plakjes op een friséesalade.



Geen opmerkingen: