maandag 4 februari 2019

Winterse salade met Honing-Sinaasappeldressing




Janneke Vreugdenhil's recept voor deze wintersalade is met stevige winterse saladesoorten en wat tere blaadjes veldsla erdoor. Tegenover de wat bittere groenten maakte ze een volle ,zoetige, maar niet te zoete dressing van ingekookte sinaasappelsap met marsalawijn, die heel lekker is.

Ingrediënten:
100 ml marsala
100 ml vers sinaasappelsap
2 tl sherryazijn
1 tl dijonmosterd
1 tl honing
3 el olijfolie
1 el hazelnootolie
1 kleine krop friseesla, in stukken gescheurd;
klein kropje radicchio of 2 stronkjes rood- of witlof, in repen;
2 handjes winterpostelein of veldsla
1 sinaasappel
75 g hazelnoten

Bereiding:
  1. Breng de marsala en het sinaasappelsap in een kleine pan aan de kook, draai het vuur laag en laat de vloeistof inkoken tot er 50 – 60 ml van over is. Laat afkoelen en roer er de mosterd, honing, azijn en zout en peper. Klop er vervolgens de beiden soort olie door. 
  2. Snijd de schil van de sinaasappel en snijd vervolgens de partjes tussen de vliezen uit. 
  3. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan of in de oven tot ze kleuren. Hak ze grof.
  4. Schenk de dressing in een slakom. Leg het slabestek kruislings in de kom – dit werkt als een raster dat de sla beschermt tegen doorweekt raken – en leg de sla er losjes bovenop. 
  5. Verdeel er de partjes sinaasappel en nootjes over. Hussel de sla en dressing pas op het allerlaatst door elkaar
Met geitenkaas erbij heb je een mooie maaltijdsalade.


Geen opmerkingen: