zondag 1 december 2019

Foe Yong Hai met Garnalen zonder tomatensaus




Volgens Kwoklyn Wan van het kookboek Chinese Takeaway is dit her oorspronkelijke recept. Niet een omelet, maar meer een slordig roerei. Als je alle ingrediënten bij de hand hebt, is het met een paar minuten klaar.

Ingrediënten:
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 1 kleine ui, in reepjes
  • 1 wortel, in dunne plakjes
  • 30 gram champignons, in plakjes
  • 12 rauwe gamba’s, gepeld en darmkanaal verwijderd
  • 1⁄2 theelepel zout
  • 1⁄4 theelepel witte peper
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 30 gram erwten
  • 1 theelepel sesamolie

Bereiding:

  1. Verhit de olie in een wok op hoog vuur. Voeg de ui, de wortel en de champignons toe zodra de wok goed heet is en roerbak 1 minuut.
  2. Schep de gamba’s erdoor en roerbak nog 40 seconden. Voeg dan het zout en de peper toe en hussel alles door elkaar.
  3. Zet het vuur lager en roer de eieren en de erwten erdoor. Blijf rustig roeren zodat het ei kan stollen.
  4. Zet het vuur uit, voeg de sesamolie toe, roer door en serveer direct.


Geen opmerkingen: