Van Rudolph van Veen, initiatiefnemer van Foodfirst.nl, werd deze soep gedemonstreerd bij Albert Heijn. Ik maakte hem thuis en vond hem lekker, hij is behoorlijk pittig.
Ingrediënten voor 2 pers:
1 ui
2 tenen knoflook
2 rode puntpaprika's
2 courgettes
2 tl garam masala
2 tl sambal oelek
2 el olijfolie extra vergine
1 liter kokosmelk
8 blaadjes basilicum
100 gr kastanjechampignons
1 tl paprikapoeder
eventueel limoen- of citroensap
Bereiding:
- Snijd de ui en knoflook fijn, snijd de paprika's en courgette in grove stukken.
- Verhit 1 eetlepel olie en bak de ui, knoflook, garam masala en de sambal ca. 3 minuten. Voeg de paprika en courgette toe en blus af met kokosmelk. Breng aan de kook en laat ca. 15-20 minuten zachtjes pruttelen.
- Snijd de basilicum grof en kastanjechampignons in reepjes en meng met 1 el olie en het paprikapoeder.
- Pureer de soep met een staafmixer fijn. Mocht de soep te dik zijn, voeg dan een beetje water toe. Breng de soep op smaak met zout en eventueel met een kneepje limoen- of citroensap.
- Garneer de soep met de gemarineerde champignons.
(Ik gebruikte 1 blik kokosmelk en de zelfde hoeveelheid bouillon van een blokje.)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten