Schorseneren zijn er nog tot eind februari van Nederlandse bodem, dus we hebben nog een week. Officieel dan, want je weet maar nooit met de klimaatverandering.
Ingrediënten:
- 500 g schorseneren
- 250 g knolselderij in blokjes
- 2 el wittewijnazijn of citroen
- 5 el olijfolie of boter
- 1 prei (in ringen)
- 1½ liter groentebouillon (van tablet)
- 200 ml droge witte wijn
- beker crème fraîche (200 g)
- Eventueel truffelolie
Bereiding:
- Schil de schorseneren met een dunschiller. (Doe een plasticzakje om je linkerhand, als je rechts bent) Snijd ze in stukjes van 3 cm en leg ze meteen in een kom water met de azijn of citroen tot gebruik. Doe hetzelfde met de knolselderij.
- Verhit 3 el olie of boter in een (soep)pan. Bak de prei zacht. Schep de schorseneren en knolselderij erdoor. Schenk de bouillon en wijn in de pan en breng aan de kook.
- Kook de soep in 15 min. gaar.
- Pureer de soep met de staafmixer. Roer de crème fraîche los in de soep. Voeg de peterselie toe en peper en zout naar smaak.
- Schep de soep in 4 kommen. Druppel er de rest van de extra vierge (truffel)olie in.
Tip:
Vraag truffelsnippers cadeau en verdeel een beetje over de crèmesoep.
Recept: een beetje uit de Allerhande en een beetje van mij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten