zaterdag 22 februari 2020

Crèmesoep van Schorseneren



Schorseneren zijn er nog tot eind februari van Nederlandse bodem, dus we hebben nog een week. Officieel dan, want je weet maar nooit met de klimaatverandering.

Ingrediënten:

  • 500 g schorseneren
  • 250 g knolselderij in blokjes
  • 2 el wittewijnazijn of citroen
  • 5 el olijfolie of boter
  • 1 prei (in ringen)
  • 1½ liter groentebouillon (van tablet)
  • 200 ml droge witte wijn
  • beker crème fraîche (200 g)
  • Eventueel truffelolie


Bereiding:

  1. Schil de schorseneren met een dunschiller. (Doe een plasticzakje om je linkerhand, als je rechts bent) Snijd ze in stukjes van 3 cm en leg ze meteen in een kom water met de azijn of citroen tot gebruik. Doe hetzelfde met de knolselderij.
  2. Verhit 3 el olie of boter in een (soep)pan. Bak de prei zacht. Schep de schorseneren en knolselderij erdoor. Schenk de bouillon en wijn in de pan en breng aan de kook.
  3. Kook de soep in 15 min. gaar. 
  4. Pureer de soep met de staafmixer. Roer de crème fraîche los in de soep. Voeg de peterselie toe en peper en zout naar smaak.
  5. Schep de soep in 4 kommen. Druppel er de rest van de extra vierge (truffel)olie in.


Tip:
Vraag truffelsnippers cadeau en verdeel een beetje over de crèmesoep.

Recept: een beetje uit de Allerhande en een beetje van mij.

Geen opmerkingen: