woensdag 26 februari 2020

Kan niet mislukken Vis




Het recept is van een kaartje van een Franse supermarkt en het heet Lotte et sa sauce inratable. Dus zeeduivel met gegarandeerd goede saus. Ik heb geen lotte - zeeduivel genomen, maar skrei, want daar is het nu de tijd voor. De liefdesvis, schrijft men er vaak bij, omdat ze rond Valentijn gevangen wordt.

De vis wordt een beetje anders bereid dan ik gewend ben, namelijk in cocotte, en dat is volgens mij een braadpan en verder moet je nog een visbouillonblokje 3 minuten laten sudderen (!?). In ieder geval: het was lekker.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 stukjes zeeduivel, kabeljauwlende of skrei van 150-200 gram
  • 2 sjalotjes
  • 12 cl droge witte wijn
  • 10 cl crème fraîche
  • 1 visbouillonblokje
  • scheut olijfolie
  • 15 gram boter
  • fleur de sel


Bereiding:
De saus:

  1. Doe 15 gr boter in een kleine (braad)pan. Zodra de boter begint te smelten, voeg je de fijngesneden sjalot toe en laat ze 3-4 minuten zweten.
  2. Voeg 1 visbouillonblokje toe en laat 3-4 minuten sudderen (?)
  3. Giet er vervolgens 12 cl witte wijn bij, kook 4-5 minuten zodat de wijn verdampt.
  4. Voeg de crème fraîche toe en roer tot sausdikte.
De vis:
  1. Verhit de braadpan en giet er een scheutje olijfolie in.
  2. Zout de vis en leg de stukken in de goed hete braadpan. Bak ze op hoog vuur bruin in 1 minuut per kant.
  3. Giet de saus over de vis. Doe de deksel op de pan en haal de pan van het vuur.
  4. Laat de vis verder gaar worden in de restwarmte van de pan.

Serveer met geparfumeerde rijst of gestoomde aardappelen.
De rode stippeltjes bij de vis is piment d'espelette.










Geen opmerkingen: