Dit recept uit Venezuela gaat een stapje verder. Nadat de arepa's 3-4 minuten gebakken of gegrild zijn, leg je ze in een 190℃ oven en bak je ze tot ze hard zijn en hol klinken als je er er op tikt. Dat kan 15 tot 40 minuten duren.
Ingrediënten voor 6 st:
- 1½ el olijfolie
- 2 tenen knoflook, heel fijn gesneden of gehakt
- 24-30 medium grote gepelde garnalen, zo nodig in kleinere stukjes gesneden
- 1 rode paprika, klein gesneden
- 1 jalapeño (of een andere pikante chilipeper) zaad verwijderd en klein gesneden
- 1 grote tomaat, klein gesneden
- ¼ witte of rode ui, fijn gesneden
- 3 tl limoensap
- 3 tl sinaasappelsap
- korianderblaadjes, gehakt
- citroensap naar smaak
- Opgewarmde arepa's
- Eventueel 240 gr mozzarella of andere geraspte kaas.
Bereiding:
- Bak in een middelgrote koekenpan de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak al roerend zachtjes gedurende 1 minuut. Voeg de garnalen toe en bak ze 2 minuten aan een kant, draai ze en bak ook de andere kant 2 minuten tot ze rose zijn.
- Roer er de paprika, peper, tomaat en ui door en bak 2 minuten. Roer er het limoen- en sinaasappelsap door, bak 3-4 minuten tot het sap volledig ingekookt is. Roer er de koriander door, strooi er zout en peper over en een beetje citroensap, haal de pan van de hittebron af.
- Snijd de arepa broodjes door en beleg de onderkant met het garnalenmengsel.
- Beleg de garnalen eventueel met kaas en laat een minuut of 2 smelten en bedek met de bovenkant van het broodje.
Recept SBS Food. "It's a little messy but really, really good, just like I’m on a beach in Venezuela!"
Geen opmerkingen:
Een reactie posten