Een van mijn favoriete recepten om een rest broccoli - bijvoorbeeld van Chinese broccoli met garnalen -te verwerken is deze frittata met pittige pecorino en zwarte Kalamata olijven.
Ingrediënten:
- 400 gr broccoliroosjes
- 6 grote eieren
- 60 ml melk
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel peper
- Geraspte Pecorino kaas (1/3 cup)
- Gesneden Griekse olijven zonder pit
- 1 eetlepel olijfolie
- Geschaafde Pecorino kaas
- Gehakte verse peterselie
Bereiding:
- Verwarm de grill voor. Plaats in een grote pan een stoommand of vergiet met een laag water. Leg de broccoli in de mand. Breng water aan de kook. Zet het vuur lager om te laten garen; stoom, afgedekt, 4-6 minuten of tot ze knapperig zijn.
- Klop in een grote kom eieren, melk, zout en peper. Roer de gestoomde broccoli, geraspte kaas en olijven erdoor. Verwarm olie in een ovenvaste koekenpan van 24 cm op middelhoog vuur; giet het eimengsel erin. Bak, onbedekt, 4-6 minuten of tot de eieren bijna gestold zijn.
- Zet de pan 2 tot 4 minuten op 10 cm onder de grill tot de eieren volledig zijn gestold. Laat 5 minuten rusten. Snijd in partjes. Bestrooi met geschaafde kaas en peterselie.
De combinatie met de kalamata olijven was lekker. Ik heb er nog wat piment d'espelette over gestrooid voor de pit.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten