Drie no-waste spaghetti recepten:
Van een restje pasta inclusief de saus en geklutste eieren kun je een frittata maken en van een restje 'blote' pasta een frittata bianca.
Van een rest spaghetti dat in het kookwater water was blijven liggen en dus veel te zacht was maakte ik de volgende dag deze krokante spaghetti, een recept dat ik tegen kwam op de site van het Canadese culinaire platform Foodlavie.
Ingrediënten:
- gare spaghetti
- boter
- olijfolie
- gehakte knoflook
- pancetta,, in blokjes gesneden
- Kalamata-olijven zonder pit
- Basilicum naar smaak
- Geraspte Parmezaanse kaas naar smaak
- Versgemalen zwarte peper naar smaak
Bereiding:
- Zorg ervoor dat de spaghetti gaar is en niet al dente. Ze kunnen ook de dag ervoor worden gekookt.
- Smelt de boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en voeg de olie en pasta toe. Sauteer ongeveer 4 minuten tot de pasta knapperig begint te worden
- Voeg de knoflook, pancetta toe en bak 5 minuten. Voeg de zwarte olijven toe en bak 3 minuten of tot de spaghetti krokant is. Serveer met basilicum, vers geraspte parmezaan en gemalen peper.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten