zaterdag 4 april 2020

Peren gebakken met Wijn en Cassis




Ingrediënten
  • 6 net rijpe peren
  • 100 ml zwarte bes
  • 300 ml rode wijn
  • 60 g basterdsuiker
  • 3 laurierblaadjes
  • 150 g bramen (of blauwe bessen)


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200C / 180C ventilator / gas 6.

  1. Halveer de peren - u hoeft ze niet te schillen of te boren - en leg ze met de snijzijde naar boven in een ovenschaal waarin het fruit tegen elkaar ligt in een laag. Giet de cassis en de rode wijn over de peren, besprenkel met de suiker en stop de laurierblaadjes onder het fruit.
  2. Zet de peren in de oven - van tijd tot tijd de sappen over de peren lepelen - tot ze tot in het midden zacht zijn (hoe lang dit duurt, hangt af van de rijpheid van de peren; begin na 20 minuten te controleren, maar het kan wel 45 minuten duren) minuten). Het is een goed idee om de peren tijdens het bakken een paar keer om te draaien, zodat ook de snijkant naar beneden in de drank ligt..
  3. Als de peren gaar zijn,zal het sap eromheen niet dik zijn, maar moet het stroperig en zoet genoeg zijn om te serveren zoals het is. Als je denkt dat het niet zo is, verwijder dan de peren en laurierblaadjes en laat de sappen ze een tijdje inkoken, laat ze afkoelen en giet ze terug in de schaal bij de peren. 
  4. Voeg de bramen of  bessen ongeveer 30 minuten voordat je ze wilt serveren toe, schep er wat sap over; als ze te lang in de rodewijnsiroop liggen, worden ze te slap.
Recept Diana Henry voor de BBC

Geen opmerkingen: