Voordat de hype helemaal voorbij is moet je toch even een Dalgona koffie maken. Niet dat het zo nieuw is, maar het is 'ontdekt' in Korea, waar het deze naam kreeg omdat het smaakt als een Koreaanse toffee, de Dalgona. Het begon met een Koreaans tv programma over eten in Macau (was Portugees, nu Chinees)
en toen wilde iedereen het maken.
Het recept is heel eenvoudig:
2 el oploskoffie
2 el suiker (mag ook met vanillesuiker)
2 el heet water
Meng alles met de mixer tot het eruit ziet als stijfgeklopte slagroom. Vlei een paar lepels op een glas koude of warme melk.
Als je de dalgona in een glas in de magnetron zet, wordt hij nog twee keer zo hoog. Een halve seconde langer, en het wordt weer een zielig drapje onderin het glas. Dat is de reden dat ik er geen foto van heb.
Het lijkt trouwens ook op de Griekse koffie Café Frappé van Nescafé
Geen opmerkingen:
Een reactie posten