Dit Italiaanse recept van krokante courgetterepen met smeltende kaas komt uit Il Cucchiao d'argento (De Zilveren lepel). Het wordt gemaakt van de Provolone kaas, die toevallig bij de Lidl in de Italiaanse week in de aanbieding was, en nog wel met oregano, wat ook in dit recept gebruikt wordt. Je kunt natuurlijk ook elke andere smeltende kaas nemen. Het is een voorgerecht, maar voor mij was het een hoofdgerecht. Als voorafje kan je ze in kleinere stukjes presenteren met een stukje zongedroogde tomaat erop.
Ingrediënten voor 8 porties:
- 6 courgettes
- 200 gr Provolone (of mozzarella of andere kaas die smelt)
- meel
- (verse) oregano
- 2 eieren
- olie om te bakken
- zout
- paneermeel
Bereiding:
- Snijd de courgettes met behulp van een mandoline in plakken, niet te dik, in de lengte. Zout ze en laat ze ongeveer een uur rusten, zodat ze overtollig water verliezen.
- Droog ze na deze tijd af met keukenpapier. Neem dan een plak courgette en bestrooi het met verse oregano, leg er een plakje provolonekaas van een iets kleinere maat bovenop en bedek met een andere plak courgette.
- Druk dit soort broodje dat je hebt verkregen stevig aan, haal het door de bloem en dan door de losgeklopte eieren met een snufje zout.
- Vervolgens haal je het door de paneermeel en bedek daarmee de broodjes aan alle kanten.
- Ga op dezelfde manier door totdat de ingrediënten zijn opgebruikt. Bak elke courgette-kaas sandwich in hete olie 2-3 minuten per kant, tot ze goudbruin zijn.Laat ze uitlekken op keukenpapier,
- Voeg indien nodig zout toe en serveer de gepaneerde gevulde courgettes direct.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten