Wat kun je toch smullen van wat oud brood, een restje Provolone kaas van de Lidl, salie uit de tuin en de rest uit de voorraad. In het Italiaanse recept wordt provatura kaas en vers brood gebruikt.
Ingrediënten voor 4 pers.:
- 320 g kaas, zoals provolone of andere kaas die smelt
- 120 g vers brood zonder korst
- 100 g boter
- 16 salieblaadjes
- 2 ansjovisfilets
- melk
- peper
Bereiding:
- Snijd het brood en de kaas in vierkante stukjes van ongeveer 4 × 4 cm en 1 cm dik; je krijgt 16 stukjes brood en 12 stukjes kaas. Wissel ze af op 4 stokjes met de blaadjes salie, begin en eindig elke stokje met brood.
- Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze 4-5 minuten op 200 ° C, zodat de kaas smelt en het brood licht geroosterd wordt. Smelt de boter in een pannetje met de gehakte ansjovis, voeg 2 eetlepels melk toe en roer tot romige saus en gaar 1 minuut op laag vuur.
- Haal de spiesen uit de oven, kruid ze met gemalen peper en serveer ze dan met de boter en de ansjovisroom.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten