Met zoete puntpaprika's en een beetje azijn en krokante stukjes brood maak je deze heerlijke zomerse variant op de panzanella.
Ingrediënten;
- Een stuk stevig brood , korst verwijderd, brood in grote stukken gescheurd
- 6 eetlepels olijfolie, verdeeld
- zout en versgemalen zwarte peper
- 2 grote rode paprika's, of 3 à 4 puntpaprika's gehalveerd, zaadlijsten en zaadjes verwijderd
- 2 kleine rode uien, gepeld, in vieren gesneden, met wat wortel er nog aan.
- 3 eetlepels Sherry-azijn of rode wijnazijn
- ½ theelepel paprikapoeder, bij voorkeur gerookt
- 2 eetlepels grof gehakte verse bieslook, plus meer om te serveren
Bereiding:
- Bereid de grill voor op middelhoog vuur. Doe brood met 2 el. olie in een middelgrote kom; breng op smaak met peper en zout. Meng paprika's en uien met 2 eetlepels olie; breng op smaak met peper en zout.
- Grill het brood, af en toe draaiend, tot het goudbruin is, 8-10 minuten. Leg op een bord.
- Grill groenten, tot ze zacht en geblakerd zijn, zo'n 6-10 minuten voor de paprika's en 10-12 minuten voor de uien; leg ze op een snijplank.
- Snijd het worteluiteinde af van uien en verdeel ze in afzonderlijke rokken. Doe ze in een grote kom, voeg azijn en paprikapoeder toe en schep om. Verwijder zoveel mogelijk het vel van paprika's. Snijd ze in repen.
- Voeg paprikapoeder, gegrild brood, 2 el gesneden bieslook, en de resterende 2 el. olie toe en meng met de uien. breng op smaak met zout, peper en eventueel meer azijn. Serveer met meer bieslook.
Ach, ik was bijna de bieslook vergeten.. |
Recept Bon Appétit Alison Roman
Geen opmerkingen:
Een reactie posten