Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 rode paprika's (of koop gemengde paprika's, het maakt niet uit)
- 2 el olijfolie
- 8 teentjes knoflook, 6 ongepeld, 2 gepeld en in dunne plakjes gesneden
- 225 g chorizo, in plakjes
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 2 blikken kikkererwten van 400 g, uitgelekt en afgespoeld
- 2 el sherryazijn
- 4 eieren
- grote handvol rucola
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200C / 180C hetelucht.
- Snijd de paprika's in de lengte doormidden. Kwast de paprika's in met 1 eetlepel olie en rooster ze vervolgens in de oven met de 6 ongepelde teentjes knoflook in ongeveer 20 minuten tot ze zacht zijn. Doe de paprika's in een kom, bedek ze met huishoudfolie en laat ze 10 minuten rusten tot ze koel genoeg zijn om te hanteren. Verwijder de stelen en zaden van de paprika's, verwijder het vel.
- Doe de paprika's en de knoflook in een bakje en scheur ze in stukjes.
- Verhit de resterende olie in een koekenpan. Bak de chorizo een paar minuten in de pan, roer de gesneden knoflook en de paprika door het uitgebakken vet, bak 1 minuut, voeg de kikkererwten toe en bak nog 3-4 minuten. Doe er de azijn in en voeg de gescheurde paprika toe. Haal van het vuur en breng op smaak.
- Pocheer de eieren. Meng de rucola met de kikkererwtenmix en verdeel over 4 borden. Leg er elk een gepocheerd ei op en serveer eventueel met knapperig brood.
Het smaakte weer prima, ook het restje de volgende dag.
Recept van Good Food magazine, augustus 2014
Geen opmerkingen:
Een reactie posten