zondag 31 januari 2021

Tartiflette


De tartiflette  maakte ik voor 2 personen met 700 gram aardappelen. Voordat ik de foto kon maken, had de ander al opgeschept. Vandaar de rommelige foto. We vonden het beiden heel lekker.





Ingrediënten:

  • 1 Reblochon van 240 gram of "Tartiflette" kaas
  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 200 g gerookt spek in reepjes
  • 2 tot 3 uien
  • 20 cl. crème fraîche
  • 1 glas droge witte wijn
  • boter
  • zout en peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °
  • Schil de aardappelen en stoom ze. Snijd ze als ze afgekoeld zijn in schijfjes van 1/2 cm
  • Bak ondertussen de ui glazig. Voeg er de spekreepjes aan toe en bak nog 7 minuten.
  • Voeg eventueel een glas witte wijn toe en laat nog een paar minuten sudderen
  • Beboter een ovenschotel. Bedek met de helft van de aardappelschijfjes. Leg daarop de uien en de spekjes, bestrooi met veel peper. Werk de laagjes verder af. Giet er de crème fraîche over.
  • Bak 30 tot 35 minuten in de oven

Serveer met bijvoorbeeld deze groene salade van Jamie Oliver 
 




Geen opmerkingen: