Ingrediënten:
- 1 Reblochon van 240 gram of "Tartiflette" kaas
- 1 kg vastkokende aardappelen
- 200 g gerookt spek in reepjes
- 2 tot 3 uien
- 20 cl. crème fraîche
- 1 glas droge witte wijn
- boter
- zout en peper
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °
- Schil de aardappelen en stoom ze. Snijd ze als ze afgekoeld zijn in schijfjes van 1/2 cm
- Bak ondertussen de ui glazig. Voeg er de spekreepjes aan toe en bak nog 7 minuten.
- Voeg eventueel een glas witte wijn toe en laat nog een paar minuten sudderen
- Beboter een ovenschotel. Bedek met de helft van de aardappelschijfjes. Leg daarop de uien en de spekjes, bestrooi met veel peper. Werk de laagjes verder af. Giet er de crème fraîche over.
- Bak 30 tot 35 minuten in de oven
Serveer met bijvoorbeeld deze groene salade van Jamie Oliver
Geen opmerkingen:
Een reactie posten