maandag 26 juli 2021

Perziken met Gember, IJs en Bladerdeeg

 


Een heel lekkere combinatie, perziken met stem- of bakgember.

Ingrediënten voor 4 personen

3 perziken

4 stukjes stemgember (fijngehakt, op siroop) 

1 theelepel maïzena

3 eetlepels rietsuiker

4 plakjes diepvriesbladerdeeg (ontdooid)

1 ei 

200 milliliter roomijs

evt. munt (om te garneren)


Bereiden:

Schil de perziken, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng de perzik met de helft van de stemgember, maïzena en de helft van de suiker. Laat 5 minuten staan.

Verwarm de oven voor op 200ºC. Schep de vulling in het midden van de deegplakjes. Vouw het plakje dubbel en druk de randen stevig dicht met een vork. Bestrijk met ei en bestrooi met de rest van de suiker.

Snijd met een mesje 3 kleine sneetjes in het bladerdeeg zodat de stoom kan ontsnappen. Bak de perziktaartjes in de oven in circa 10 minuten goudbruin.

Meng het roomijs met 2 eetlepels van de stemgembersiroop en de rest van de stemgember. Schep bolletjes ijs bij de perziktaartjes, garneer eventueel met munt en serveer direct met de overige perzikstukjes.


Recept uit Boodschappen

1 opmerking:

Clementine zei

Dat ga ik maken de volgende keer als Jojo komt. Maar ik weet eigenlijk niet of hij van gember houdt. Zal eerst maar vragen.