maandag 19 juli 2021

Zalmfilet met Soja en geblakerde Lente-ui

 


Ik maakte het voor 1 persoon. Simpel, snel te maken en lekker.

Ingrediënten 4-8 personen:
6 lente-uitjes 
1 kg zalmfilet met vel 
60 ml olijfolie, plus 3 el
60 ml zoutarme sojasaus 
1-2 citroenen of limoenen, schil fijngeraspt tot 1 eetlepel, plus 4 eetlepels sap
2 el sinaasappelsap 
gedroogde chilivlokken naar smaak

Voorbereiding:

Verwarm de oven op 180C/hetelucht 160C. Snijd 4 lente-uitjes in dunne plakjes en doe ze in een middelgrote kom.

Bereiding:

Leg de zalm in een grote ovenschaal, met het vel naar beneden. Besprenkel met 2 el van de olijfolie en breng op smaak met zout en veel peper. Bak de zalm 10-12 minuten of tot het midden roze begint te worden, maar de bovenkant nog halfdoorbakken is.

Saus:

Verhit ondertussen de resterende 1 eetlepel olijfolie in een gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur. Bak de hele lente-uitjes met wat kruiden gedurende 4-6 minuten, nu en dan omscheppend, tot ze diep geblakerd zijn op bepaalde plekken. Leg ze op een snijplank en hak ze grof. Voeg toe aan de kom met de rauwe lente-uitjes, samen met de sojasaus, de citrusrasp en -sap, en 60 ml olijfolie. Breng op smaak en voeg de chilivlokken naar smaak toe.

Serveren:

Leg de zalm op een grote serveerschaal, laat het vel zitten. Schep er een beetje van het lente-uienmengsel over en serveer er eventueel nog wat extra bij.

Recept van Alison Roman


Nog een keer gemaakt voor 2 personen, met rijst, sugarsnaps en bimi.

Geen opmerkingen: