Ingrediënten voor 4 personen:
0.5 teentje knoflook
0.5 rode ui (grof gehakt)
3 bosjes platte peterselie
0.5 bosje oregano
8 eetlepels olijfolie
2 eetlepels rodewijnazijn
1 ciabattabrood of
1 stokbrood
20 gram rucola
100 gram rosbief (vleeswaren)
Bereiden:
Meng de knoflook, ui, peterselie, oregano, 6 eetlepels olijfolie en de azijn in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot een grof mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de ciabatta in plakken en bestrijk met de overige olijfolie. Verhit de grillpan en rooster het brood tot er aan beide kanten mooie grillstrepen ontstaan.
Leg wat rucola en rosbief op elke plak ciabatta. Steek vast met een prikker en schep een lepeltje chimichurri erop.
Bereidingstip
De overige chimichurri is in een afgesloten pot circa een week houdbaar in de koelkast.
Recept uit Boodschappen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten