vrijdag 30 juli 2021

Tapas (Pintxo's) met Rosbief en Chimichurri




Ingrediënten voor 4 personen:

0.5 teentje knoflook

0.5 rode ui (grof gehakt) 

3 bosjes platte peterselie

0.5 bosje oregano

8 eetlepels olijfolie

2 eetlepels rodewijnazijn

1 ciabattabrood of

1 stokbrood

20 gram rucola

100 gram rosbief (vleeswaren)


Bereiden:

Meng de knoflook, ui, peterselie, oregano, 6 eet­lepels olijfolie en de azijn in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot een grof mengsel. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de ciabatta in plakken en bestrijk met de overige olijfolie. Verhit de grillpan en rooster het brood tot er aan beide kanten mooie grillstrepen ontstaan.

Leg wat rucola en rosbief op elke plak ciabatta. Steek vast met een prikker en schep een lepeltje chimichurri erop.

Bereidingstip

De overige chimichurri is in een afgesloten pot circa een week houdbaar in de koelkast.

Recept uit Boodschappen

Geen opmerkingen: