Deze zomerse salade kan als een enkel gerecht worden gegeten of als een heerlijk bijgerecht.
Ingrediënten voor 4 personen:
200 g verse, stevige abrikozen
120 g veldsla of gemengde jonge sla
120 g rauwe ham
120 g smeerbare geitenkaas
eventueel 60 g zonnebloempitten
1 eetlepel balsamico azijn
4 eetlepels extra olijfolie van eerste persing
zout
Bereiding:
Was de abrikozen, snijd ze in de lengte doormidden en verwijder de pit. Verhit een gietijzeren pan op het fornuis, leg de abrikozen met de snijkant naar beneden. Gril ze enkele minuten tot de abrikozen van binnen zacht zijn.
Was en droog de salade. Schik op een grote serveerschaal de groene salade, de gegrilde abrikozen, de plakjes rauwe ham in rozetjes gerold, kleine quenelles van geitenkaas en zonnebloempitten. Meng de olie, balsamicoazijn en zout in een kleine kom en klop tot een vinaigrette. Dresseer de salade met de vinaigrette en serveer direct.
Cotto e Mangiato
Geen opmerkingen:
Een reactie posten